Voorkom vet haar (in de winter)!
By Maartje Bouwman 

Is jouw haar soms futloos, glimt het, is 't moeilijk in model te brengen of is het plakkerig en ligt het plat op je hoofdhuid? Vet haar kan al deze onaangename eigenschappen hebben.Tot mijn grote frustratie(!): het haar is na het wassen wéér snel vet. Het krijgen van vet haar is helemaal niet gek of raar, want op den duur krijgt iedereen 't. Ook jij! Bij de één gebeurt dit alleen sneller dan bij een ander.

Blêh! Hoe komt mijn haar zo vet!?
Elke huid maakt talg aan. Talg is een natuurlijk lichaamsproduct dat ervoor zorgt dat je huid beschermd wordt en soepel blijft. Kleine talgkliertjes die onder je hoofdhuid zitten produceren talg dat via je haarzakjes op je hoofdhuid komt. Is er te veel talg aangemaakt? Dan is vet haar het resultaat!

Jouw aandeel in vet haar!?Vermijd het!
Vet haar kent diverse oorzaken. Enkele van deze oorzaken zijn onvermijdelijk: erfelijkheid, hormonale veranderingen tijdens de puberteit, zwangerschap (herkenbaar!) en de menopauze, of het seizoen. In de zomer transpireert de hoofdhuid namelijk meer en lijkt het haar vetter.Aan al het bovenstaande kun jij niets doen. Echter, er zijn veel factoren die jij wel kunt beïnvloeden.

Tip! Vermijd het masserend wassen van jouw haren (de masserende bewegingen zorgen voor de stimulering van onder meer de talgproductie). Breng conditioner en een haarmasker dan ook alleen aan in je haarlengte/punten. Bovendien, je haaraanzet heeft deze voeding helemaal niet nodig.

Tip! De gure, koude wind (ik ben een zomermens) zorgt de laatste tijd voor een drogere hoofdhuid. En tja, het is zo koud buiten, dus dan zet ik de douche één graadje heter, en nog een, en nog een. Echter, douche niet té warm! De productie van talgvet wordt namelijk beïnvloed door warmte.

Tip! Toch een hete douche?! Spoel dan jouw haar na met koud water zodat de poriën weer dicht gaan zitten.

Tip! Wanneer wij onze haren borstelen of er met onze handen doorheen gaan, verspreiden we deze talg over onze haren, resulterend in een mooie glans! Helemaal prachtig, behalve als we te veel talg aanmaken. Dan heb je ineens een vette kop met haar. En dat is helaas minder prachtig.Om diezelfde reden hebben mensen met een pony sneller last van vet haar, omdat je een pony nu eenmaal vaker even uit je gezicht schuift.

Tip! Vermijd een opeenstapeling van haarstylingproducten ter voorkoming van vettig haar.

Tip! Zoals ik eerder aangaf worden mijn haren tegenwoordig zo snel vet dat ik het eigenlijk elke avond zou moeten wassen. Helaas, hoe vaker je je haren wast, des te vaker je de hoofdhuid masseert en de talgkliertjes stimuleert om meer talg aan te gaan maken (zie mijn eerste tip). Probeer dus echt het haren wassen uit te stellen tot absoluut noodzakelijk (twee keer per week is voldoende)! Ik probeer het uit te stellen door flink met droogshampoo in de weer te gaan. En als je gaat douchen, douche jij je dan net als ik voor het slapen gaan? Slaap dan wel op een vetvrij kussensloop oftewel verschoon je beddengoed. Anders heeft het wassen van jouw haren geen zin gehad.

Wat kunt u eraan doen?
Als jouw haar nu toch vet is, kies dan bij voorkeur voor een shampoo (kies niet voor een shampoo die voornamelijk uit chemische toevoegingen bestaat) tegen vet haar. Jij kunt hiervoor een reinigende shampoo gebruiken (ik gebruik zelf een tea tree-shampoo van het Italiaanse merk Previa).

 

 • Al die jaren kappersvak beleef ik met veel plezier en passie. Het contact met de mensen, de creativiteit, de tevreden gezichten en de gezelligheid maken het een geweldig beroep. Je bouwt vertrouwen en een band op met mensen en geeft ze een goed gevoel. Een kleine verandering in het kapsel kan al veel doen, maar ook een complete metamorfose is erg leuk; om de mooiste kanten van mensen te benadrukken en ze dan stralend de deur uit te zien gaan. Mensen zitten op hun gemak in de stoel, en delen veel met je: het is een uitje en tegelijkertijd een rustmomentje voor jezelf! En dat terwijl ik ze mag voorzien van een prachtig kapsel wat bij jou als persoon past en goed voelt. Knippen, kleuren, opsteken, de nieuwste trends en technieken volgen, alles doe ik met veel plezier en ik zou het leuk vinden om ook jou te mogen voorzien van een KNAP! kapsel.

  Wanneer werkt Letty?

  Di 09:00 - 13:00
  Wo 10:00 - 20:00
  Do 09:00 - 20:00
  Vr 16:00 - 20:00
  Za 09:00 - 16:00

 • Ik vindt het kappervak helemaal te gek! Je creeert echt een band met je klanten. Niet alleen zeggen ze je een hoop vertrouwen toe met hun haar, ook vertellen ze veel mooie, leuke en grappige verhalen. Ik geniet van mijn vak, omdat ik ervoor mag zorgen dat de klant met de mooiste kleurnuances en kniptrends de deur uit gaat. In de tijd dat ik het kappersvak beoefen heb ik ondervonden dat niet alleen een super toffe hair-do, maar zeker ook de gezelligheid voor de klant belangrijk is. Ik zorg er altijd voor dat er een relaxte vrolijke sfeer hangt en iedereen die bij mij in de stoel komt zal zich thuis voelen. Voor mij is de ultieme kapperservaring niet alleen maar een mooi kapsel, maar ook een gezellige babbel en even de tijd hebben om te ontspannen.

  Wanneer werkt Amber?

  Di 13:00 - 20:00
  Wo 10:00 - 18:00
  Do 14:00 - 20:00
  Vr 14:00 - 20:00

 • In mijn vak kan ik altijd door blijven groeien; trends komen en gaan en veranderen continu. Ik vind het leuk om samen met mijn klanten te zoeken naar welke stijl bij hun past. Ik wil iedere klant met een stralende lach naar buiten laten gaan. Ook vind ik het erg leuk om iemand helemaal op-en-top te maken voor bijvoorbeeld een feest of bruiloft. Dat is echt een speciaal moment! In de tijd dat ik het kappersvak beoefen heb ik gezien dat naar de kapper gaan echt een relax-momentje is, en die ervaring wil ik al mijn klanten dan ook geven. Kom lekker zitten, dan gaan we aan de slag om erchter te komen wat het beste past bij jou!

  Wanneer werkt Silvia?

  Di 09:00 - 13:00
  Wo 13:00 - 20:00
  Do 09:00 - 20:00
  Vr 09:00 - 14:00
  Za 09:00 - 16:00

 • Het kappersvak is echt mijn passie. Ik ben pas tevreden als de klant dat ook is. Wanneer ik de klant heb voorzien van een hip kapsel met de nieuwste trends geeft mij dat veel voldoening. Perfectie is waar ik naar streef. Ik vind het belangrijk dat een klant zich op zijn of haar gemak voelt. Een bezoekje aan de kapper zie ik ook als een lekker ontspannen en gezellig moment. Ik streef ernaar altijd net dat beetje extra te geven. Ben je toe aan een nieuwe look? Of het nu een hip kapsel is en/of een nieuwe kleur. Ik help je graag en dan gaan we samen kijken wat het mooiste en beste bij je past.

  Wanneer werkt Romy?

  Di 12:00 - 18:00
  Do 10:00 - 14:00
  Vr 10:00 - 13:30 / 14:00 - 20:00
  Za 08:30 - 16:00

 • Het leukste aan een eigen kapsalon zijn alle vertrouwde, maar ook nieuwe gezichten die je ziet en hoe je deze helemaal op kan laten bloeien met een verfrissende kleur of een vlotte coupe. Je komt naar Geknipt omdat je er goed uit wilt zien, maar het gaat ook om je goed voelen. Onze kapsalon staat voor deze persoonlijke aandacht, de kleine dingen die tellen! Ons team straalt gezelligheid uit, maar zeker professionaliteit. Daarbij kijken wij naar het totaalbeeld en hebben de expertise om te zien wat er mogelijk is met iemands haar en wat past bij de persoon om iedere klant als hun 'beste ik' naar buiten te laten gaan. Het is mijn droom om Geknipt ook de komende jaren innovatief, inspirerend en succesvol te laten zijn. Het hele Gekniptteam is daarbij van belang. De kracht van ons team is dat wij elkaar enorm versterken, ieder vanuit zijn eigen expertise".

  Wanneer werkt Maartje?

  Di 09:00 - 13:00
  Wo 09:00 - 13:00

We are sorry, but your browser is too old

Please update your browser, or try one of these: